Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
<- Terug naar alle blogs

Roundtable recharge360

13/9/2023


Diversity, Equity & Inclusion Round Table Highlights


In oktober 2023 organiseerde Recharge360 de Diversity, Equity & Inclusion round table, waar veel opvallende inzichten werden gedeeld!

- Waarom is aandacht hiervoor belangrijk?
- Hoe betrek je mensen die er geen affiniteit mee hebben?
- Wat levert het concreet op?
- Welke rol speelt jullie leiderschapsteam hierin?


Dank aan onze inspirerende sprekers:
🏆 Jorinde Wilbrink - Head of Growth bij Equals
🏆 Roel Schirra - Mental Health Coach bij Bol  
🏆 Cheyenne Esajas - Pushing For Change | Diversity & Inclusion  
🏆 Kobi Ampoma - Head of Talent Acquisition Heineken & D&I Advocate  
🏆 Anne-Barbara Lemmens - DEI Lead Deloitte Human Capital Consulting  
🏆 Dr. Marcia Goddard - High Performance Culture & neurowetenschapperHet belang van DE&I werd benadrukt met betrekking tot vitaliteit en welzijn binnen organisaties.


In de moderne arbeidswereld is het belang van Diversity, Equity & Inclusion (DE&I) niet te onderschatten, vooral niet als het gaat om het bevorderen van vitaliteit binnen organisaties. Een diverse en inclusieve werkomgeving creëert een atmosfeer van respect, begrip en gelijkheid, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op het welzijn en de vitaliteit van medewerkers.

Door diversiteit te omarmen, worden verschillende perspectieven en ideeën aangemoedigd, wat kan leiden tot innovatie en creativiteit. Dit draagt bij aan een dynamische en stimulerende werkcultuur, waarin medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen. Bovendien bevordert inclusie een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid, waardoor medewerkers gemotiveerd zijn om zich volledig in te zetten voor het succes van de organisatie.

Wanneer organisaties zich actief inzetten voor DE&I, creëren ze een omgeving waarin alle medewerkers zich veilig en geaccepteerd voelen, ongeacht hun achtergrond, geslacht, etniciteit of identiteit. Dit vermindert stress, angst en spanningen op de werkvloer, wat op zijn beurt de mentale en emotionele gezondheid van medewerkers ten goede komt. Een gezonde en ondersteunende werkomgeving bevordert niet alleen het welzijn van individuen, maar draagt ook bij aan de algehele vitaliteit en veerkracht van de organisatie als geheel.

Kortom, het belang van DE&I kan niet worden overschat als het gaat om het creëren van een vitale en bloeiende werkomgeving. Door diversiteit en inclusie te omarmen, kunnen organisaties een cultuur van welzijn, veerkracht en succes cultiveren, waarin alle medewerkers de ruimte krijgen om te gedijen en te groeien.