Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
<- Terug naar alle blogs

Thuiswinkel.org interviewt Hidde de Vries

7/10/2023

n een samenleving waar ‘stilstaan is achteruitgaan’ vaak het motto is, liggen burn-outs op de loer. Dat is wat ook Hidde de Vries heeft gevoeld en gezien. Nadat zijn mediabedrijf door de crisis in 2010 bijna failliet ging en de bodem in zicht kwam, raakte hij gefascineerd over hoe je de groeiende werkdruk en bijbehorende stress kan omzetten in iets positiefs. Ter inspiratie keek hij een aantal jaar mee bij Google hoe zij omgaan met vitaliteit. Uiteindelijk startte hij met zijn eigen vitaliteitsprogramma’s en trainingsbureau. We spraken hem over zijn bedrijf, welke impact corona op hem heeft gehad en wat The Recharge Company uniek in zijn soort maakt.

Even voorstellen

“Onderzoek van o.a. Oxford University wijst uit dat werknemers die goed in hun vel zitten gemiddeld zo’n 10% beter presteren,” begint Hidde de Vries enthousiast. “Wij richten ons op de vitaliteit en persoonlijke ontwikkelingen van medewerkers in het bedrijfsleven, met name in de tech-sector. Daar zitten over het algemeen hoogopgeleiden en nieuwsgierige mensen. De werkdruk is vaak hoog en het verloop ook, dus je wil medewerkers motiveren en energiek houden. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik 10 jaar geleden het #Recharge-programma bedacht tijdens een wereldreis”, aldus Hidde.

“We krijgen het steeds drukker, er zijn steeds hogere verwachtingen, de werkdruk wordt steeds hoger en we gaan daar steeds slechter mee om. Dit fascineerde me al langer, omdat ik tien jaar geleden zelf ook tegen een burn-out aan heb gezeten. Hoe kun je mensen daar uithalen? Hoe zet je die oogkleppen af? Dat pakken we aan met de #Recharge-programma’s.”

Wat maakt The Recharge Company uniek?

“Vitaliteit is ontzettend aan het groeien en er zijn steeds meer partijen die zich daarop richten. Een mooie ontwikkeling. Wat ons daarbij uniek maakt is dat we met het programma iedereen meteen aan het werk zetten. Hoe vaak loop je niet een workshop uit denkend: “Daar ga ik echt mee aan de slag!” en vervolgens gebeurt er niks? Bij ons ga je meteen ervaren wat de impact van bepaalde gewoontes is en hoe je die anders kan inzetten. Er zit een competitief element in onze programma’s, wat zorgt voor hogere deelname en onze coaches staan klaar om deelnemers verder te helpen. Onze aanpak is daarmee uniek en effectief.”

Er speelt zich veel af binnen de e-commercemarkt. Wat houden jullie voornamelijk in de gaten?

“Alle ontwikkelingen omtrent de AVG en privacy zijn voor ons erg belangrijk. We verzamelen bijzondere persoonsgegevens (namelijk over de gezondheid van mensen). We besteden dus veel aandacht aan hoe we deze bewaren en voor wie deze inzichtelijk zijn. Er is nog veel vaag en onbekend op dit gebied. Wij maken het verschil door het goed aan te pakken. Het is essentieel voor ons dat we op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen binnen deze wetgeving.”

Waar ben je trots op?

“We hebben al veel mooie klanten mogen bedienen, zoals Rituals, defensie en adidas. Deze bedrijven komen ook jaarlijks terug. Dankzij corona is het belang van vitaliteit meer doorgedrongen in het bedrijfsleven. Voor ons is dat natuurlijk over het algemeen een positieve ontwikkeling. Maar de coronacrisis heeft ons ook geraakt, want bedrijven wisten überhaupt niet of ze personeel konden behouden en onze trainingen zijn voor een deel face-to-face. We hebben toen gekeken naar wat we wel konden doen: onze #Recharge-programma’s inzetten voor de zorg. Zorgpersoneel kon kosteloos deelnemen aan een specifiek Recharge-programma voor de zorg dat we binnen een maand hebben ontwikkeld. We zagen echt positieve impact bij deelnemers: zorgmedewerkers vonden opnieuw energie, gingen beter slapen en vonden een luisterend oor bij onze coaches. We zien dus echt dat het werkt. Dat we dat als relatief klein bedrijf konden doen op een cruciaal moment, maakt me apetrots.”

Hoe ziet de toekomst van The Recharge Company eruit?

“We gaan de komende tijd door op de ingeslagen weg. Het gaat goed en we groeien. We zijn internationaal de eerste stappen aan het zetten met klanten die in meerdere landen kantoren hebben. In de toekomst wil ik dat graag nog uitbreiden naar een volledig internationaal vitaliteitsprogramma. In september komt er een nieuw platform met een nieuwe app. Die wordt niet alleen heel gaaf, maar maakt ons ook echt de voorloper in online vitaliteitsprogramma’s.”

Het originele interview lees je hier.