Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
<- Terug naar alle blogs

Corona initiatieven: wat kan ik doen om te helpen

10/8/2022

edurende de afgelopen weken zijn er onwijs veel mooie corona initiatieven in het leven geroepen om ouderen, hulpbehoevenden en ondernemers een hart onder de riem te steken. Wij hebben een overzicht gemaakt, zodat je makkelijk kunt zien hoe ook jij je steentje bij kunt dragen.

Corona initiatieven: contact

Je kunt bijdragen door contact op te nemen met mensen die daar nu veel behoefte aan hebben. Hier zijn gelukkig een hoop initiatieven voor!

CLUB HUG | Schrijf een brief naar een oudere, en laat deze bezorgen door Clubhug. De ontvanger van jouw brief neemt contact met je op, waarna jullie buddy-connectie een feit is.

Coromapost | Misschien voelt het fijn om in je eigen omgeving te beginnen: stuur digitaal een foto naar je opa of oma om te laten weten dat je aan ze denkt.

Corona Quarantaine Contact | Na het invullen van het formulier word je in contact gebracht met iemand die ontzettend graag door jou gebeld wordt.

Creëer voor ouderen | Leuk om de kids bij te betrekken! Stuur een zelfgemaakte kaart, knutselwerk of tekening naar een van de zorglocaties van Korian.

Koetjes & Kalfjes | Dit initiatief is speciaal gericht op studenten. Via dit platform word je gekoppeld aan een oudere om af en toe contact mee op te nemen.

Oranje Fonds kaartenset | Niet zo van het telefonische contact? Stuur een kaartje naar iemand die dat goed kan gebruiken. LET OP: het sturen van kaarten is niet geheel zonder risico.

Quarantaine Chat | Klets je liever eenmalig, met iemand die misschien wel in het buitenland woont? Via dit platform word je gebeld, maar je bepaalt zelf of je opneemt en zin hebt om te ketsen! No strings attached, ook leuk als je het maar een keertje doet.

Corona initiatieven: doneer

Is contact opnemen niet helemaal jouw ding? Je kunt natuurlijk ook op andere manieren helpen. Bijvoorbeeld door iets te doneren.

Help digitaal | Heb je nog een (simpele) tablet met simkaart en WhatsApp software over? Doneer deze dan aan helpdigitaal zodat mensen in verzorgings- en verpleeghuizen met hun dierbaren kunnen videobellen.

Doneer bloed | Een andere vorm van doneren, maar niet minder belangrijk. Doneer bloed zodat de bloedvoorraad op peil blijft.

Doneer een gerecht | In plaats van dineren bij een restaurant, kun je nu ook doneren. Help je favoriete restaurant door deze zware financiële tijd heen.

Red je boeketje | Doneer voor maar €15 een bos bloemen aan een oudere die dat goed kan gebruiken.

Voedselbank | Heb je goed gehamsterd afgelopen weken? Overweeg om een gedeelte van je voorraad naar de Voedselbank te brengen.

Corona initiatieven: horeca/ondernemers

Zelfstandig ondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Gelukkig zijn er een hoop initiatieven die juist daarop inspelen. Zo kun je via verschillende platformen cadeaukaarten kopen, om ondernemers op dit moment aan inkomen te helpen. Check de volgende initiatieven voor jouw favoriete winkel/ restaurant/ salon:en. Check de volgende initiatieven voor jouw favoriete winkel/ restaurant/ salon:

Naast het aankopen van tegoedbonnen, kun je natuurlijk ook helpen door je geld uit te geven bij bedrijven die juist nu (nog) leveren. Check de volgende initiatieven:

Doe iets goeds voor een ander: vrijwilligerswerk

Ben jij meer van de hands-on aanpak? Dan zijn er ook nog genoeg corona initiatieven waar jij actief iets kunt ondernemen voor een ander. Denk aan boodschappen doen, oppassen, verzorgen, een lift geven of de hond uitlaten. Check deze overzichten om te kijken waar bij jou in de buurt behoefte aan is:

Bij alles wat je onderneemt blijft het natuurlijk van belang om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Gelukkig is al het bovenstaande ook mogelijk op 1,5 meter afstand van elkaar!