Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
<- Terug naar alle blogs

YoungCapital doet wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de Recharge

15/6/2023

In de zomer van 2018 hebben 240 medewerkers van recruitmentspecialist YoungCapital het 5-daagse *Recharge-*programma gevolgd.

En met succes: deelnemers rapporteerden na afronding van het programma een gezonder en actiever leven te leiden én zich energieker te voelen. Bovendien had deelname aan het programma een positieve invloed op de mentale weerbaarheid.

“We hebben ervaren dat actief aandacht besteden aan je mentale en fysieke gezondheid, op de lange termijn, effect heeft op hoe je in het leven staat.” – Dr. Marcia Goddard – Neurowetenschapper

YoungCapital Recharge ResearchYoungCapital, Netherlands 2nd largest recruitment agency, has conducted research on the the direct and long term effects of the Recharge program on their employees.vimeo.com

YoungCapital is een jong bedrijf, met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Met 1.300 medewerkers, een ideale partij om onderzoek uit te voeren waarbij de vitaliteit van de medewerkers centraal staat.

Marcia Goddard, neuropsycholoog en gedragswetenschapper bij YoungCapital, doet er vanuit haar functie alles aan om de medewerkers zo gezond mogelijk te houden.

“Wij willen goed voor onze mensen zorgen, daarom is een vitaliteitsprogramma voor ons interessant. Maar dit moet wel op een gefundeerde manier gebeuren”, zegt Marcia. Een van de initiatieven die ze op dit gebied heeft onderzocht is het Recharge-programma van The Recharge Company.

“Om de effectiviteit van het vitaliteitsprogramma op het welzijn van onze mensen te testen hebben we samen een wetenschappelijk onderzoek opgezet onder onze medewerkers.” Over de resultaten van het programma en de resultaten van het onderzoek is Marcia erg positief:

  • De Rechargers eten 50% meer fruit na het afronden van het programma en deden dit vier weken later nog steeds.
  • 2 op de 3 Rechargers ging meer aandacht besteden aan actief leven. Ze gingen meer bewegen en vaker intensief sporten. Dit effect was ook enkele weken later nog zichtbaar.
  • De Rechargers gaven aan zich 13% energieker te voelen na afloop van het programma. Dit percentage bleef gelijk tot de laatste meeting na 4 weken.
  • De Rechargers gaven aan bewuster na te denken over hun toekomsten beter om te kunnen gaan met tegenslagen.
  • Hun kijk op tegenslagen veranderde ook: ze zagen voorgaande ervaringen vaker als iets waar ze sterker van konden worden.
  • Na 4 maanden geeft meer dan de helft van de Rechargers aan nog steeds bezig te zijn met onderdelen uit de #Recharge om de eigen vitaliteit op pijl te houden.

Neurowetenschapper Marcia Goddard is zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek:

“Deze resultaten tonen aan dat het Recharge-programma goed aansluit bij onze doelgroep en bijdraagt aan het HR-beleid dat we hebben staan.”

“De Rechargers besteden meer aandacht aan hun gezondheid, zowel op het gebied van voeding als lichamelijke activiteit. Daarnaast hebben ze meer energie en zijn ze bewuster bezig met de toekomst.”, aldus Marcia.

“Het Recharge-programma is zonder twijfel een waardevolle toevoeging aan een gedegen, genuanceerde, wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor verzuimpreventie. En het mooiste is dat men er nu, een aantal maanden later, nog steeds actief mee bezig is.”